Nadějné Závratě V

Nadějné Závratě V

Anotace: ... ..

Sbírka: Nadějné Závratě

dým
popelník
na porcelán
váza
cesta k Pánu
přijdeš
čekáš k ránu vránu
jeden nemilován
druhý sokoly

krevní harpyje
střepy bose lepí
to jednoho bolí
pády
do znoje
nenajdou mě
vůbec žádné
třpyty zpyty
žádné doteky slz
tvoje tepy
srdce přebolí
chatrný
pípající budík
skeptik
kontra
slečna delarosa
tak strašně hezká
nemocniční
tea už nedám
ne nejsem plyšový
ani medvídek
že nejsem tím
co jsem si přál
ba ani stín
který tě znal
chvíli jsem žil
chvíli se smál
a všecko to přešlo
všecko to přešlo
jak je to dál

na dva?

čas upíjí
ze sklínky hráz
a já se svíjím
kde jsem to zhas
dívčích snů upír
letecký den
cukrové kufry
líbají zem
že nejsem tím
co jsem si přál
ba ani stín
který tě znal
chvíli jsem žil
chvíli se smál
a všecko to přešlo
všecko to přešlo
není to dál?

slzy vsáklých
ukřičených polštářů
sádrami na srdci
vytvrdnem
otroci dva
noční van pokoje
netisknete mne
co to je
capslock na parte
láska
v nemocnici
mám bílé antracity

a než mne ponesou
nohama napřed
tvé slzy nenávistné
mám jediné přání zdali je hříšné
ztiš ne
ve své rozdvojené chvilce
utkvi
úsměve delarosy
úsměve děvčete a nedívej se tam
kam už musím
sám

koho tu nechám

(sestřičko dušičko
už mě neobjímejte)

krucinál
citový kriminál

sestřičko
netěšte

6000 dnů
něco prchlo
dolů
agonie extáze pauza
můžeš si to přeskládat
že žádná delarosa
a ještě pět litrů dám
nate
kupte mi už jen cigára
všechno si nechte
nestará
tak strašně hezká
že přál jsem si být hezký
mládí na pecky
ale jsem jen mizera
labutí bez jezera

sestřičko
dnes můžete
dnes mám konečně ty
závratě
síly

no tak
už běžte
jak ladné kozačky v březnu pálí do šera
nebo utkvím běloučkým kotníkům
v posledním polibku
a taky v létě
vám
Autor J's .., 24.06.2021
Přečteno 184x
Tipy 7
Poslední tipující: Frr, jenommarie, Psavec, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí