Kdyby Byla Láska

Kdyby Byla Láska

Anotace: ... ..

R:
:kdyby byla láska malá večernice
:chtěl bych umět létat šeříkem do krásy
:jenže už je pozdě
:i klečet u petlice
:už skončili jsme
:jasno
:i zítřky na asi

:kdyby byla láska malá
:asi by spala ve květech pivoňky
:jenže už je pozdě
:ona již opadala
:a mysl unikla mi na cesty se zvonky

letní dívka očekává chvění
v prázdném bytě
mám srdce rozsypáno
a v prázdném srdci smutek věří klice

přichází temnota
věrná má společnice

v hodinu střeženou unikám ke střechám!

za komínem dýchá vesmír
ten jistě potěšit chce
vesluje souhvězdím
ve hvozdech lišek sám a sám

zde můj rodný kraj
kde všechno připomíná

R

kdyby byla láska
jedna jeřabina
neskončím zvonkohrou mouru u komína

nevystoupá dým
aby vzal mne s sebou?

na konečcích hvězd zazebou marné rosy

eternit se směje věčnosti a šedou
věčnost
na eternit vrosím

kdyby byla láska ...

nebude s ní zima sněžná kráska

o ní se dvakrát nevzpomíná
aby svatojánské duše netkaly své šaty z perel žalu!

kéž bych v lučním daru mohl se víl zastat
když aury nocí tančí
u citového splavu

často jsem je strašil vodníkem
a dnes
vodníkem snad stal?

kdyby byla láska
nebyl bych otazníky za tichem
a v dalším kdyby
pro vrby bych psal …

R

štěstí
je znát ryby
mlčí
a vědí přece
přicházím-li k řece
že mi křídla chybí

andělská nás nesla k moři let
třesoucím dotekem
tečky jsem odečet
světýlka i jahodový ret

na chodníku poslední zvonění
klapoty v sukni se hvězdami
za hranici noci
nese vysvědčení

níž svítá procitání
že modrozeleň počká
na jitřní mlhy svůdnými halenkami

ale už jen vrba skloněná
ta dívka nad jezerem přání
má rozcuchané vlasy proniklé mým šerem!

i jiné chvíle přešly pod oknem
když u hromosvodu chtěl přejít život můj
ještě se chytil za signál u antén
na přijímači tečky a moll v šumotu bolu
křičel na mě tak se vzpamatuj
ještě nejsme bráni
a já své opilé ticho nechal kanout slovu
že zas je ráno a já neskočil
že vzdal se
a tohle zítra znovu

R

já v modrém sólu muže? – poeta?
nadšený básník se srdcem
a střapatá kometa
jež nechala mne v pokoji
v posteli s kapkami deště

Růže
:kolikrát dotkne se života
:a tak už zháším
:a ty běž psát ještě
:kdyby byla láska ...
Autor J's .., 02.07.2021
Přečteno 376x
Tipy 6
Poslední tipující: Iva Husárková, šerý, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hmm... vypadá to hůř a hůř... :-( ale já jsem optimista. Bude líp :-)

02.07.2021 22:41:07 | zoufalec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí