Srdce na dlani

Srdce na dlani

Anotace: Další moje melancholická básnička, je tak trošku o mě, jako ostatně většina mým básní.

Srdce na dlani
Se srdcem na dlani chodím po městě,
dům od domu, poctivě žebrám.
Se srdcem na dlani ploužím se dál,
lásku v očích nešťastnou mám.
Se srdcem na dlani a letmým úsměvem,
doufám, že najde si mě král.

Se srdcem na dlani a vzpomínkou pouhou,
bloudí tu dětu, ač měli by si hrát.
Se srdcem na dlani já tu též bloudím,
vzpomínám, jak jednou měl's mě rád.
Se srdcem na dlani potichu vzlykám,
proč jen lidi, proč jen necháte, nás, se bát.

Se srdcem na dlani toužím, jenže vím,
že snění touhy nesplní. Přesto sním.
Se srdcem na dlani hledá kapku lásky,
to srdce na dlani je dávno zašlě špínou a prachem.
Se srdcem na dlani snažím se jej obnovit,
však vždy skončí to krachem.

Se srdcem na dlani usedám do písku,
on nahromadil se tu, když slzy v očích vyschly.
Se srdcem na dlani, však usoužená nenávistí,
tu jedinou, vy, mě, uměli dát.
Se srdcem na dlani koukám na ty co kopnout si přišli,
oni jsou mou vinou si tak jisti.

To srdce mé je dávno ztracené, oni jej vzali,
do toho písku zakopali a pak zas šli.
Sedím tu s nataženou dlaní, něco mi na ní schází.
Kolem děti běží, na mě kamením si hází.
Vezmu ten kámen, na dlaň svou položím.

S kamenem místo srdce na další pouť já mizím,.
S tím kamenem místo srdce budu ničit vaše sny,
vaše touhy, vaše vášně, vaše lásky... budu ničit vaše srdce.
Autor Mania Dardeville, 15.03.2007
Přečteno 448x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně melancholické.

15.03.2007 20:53:00 | Jindra Nazarská

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí