Jasnivěnka, dívka Slunce

Jasnivěnka, dívka Slunce

Anotace: ... .. písnička o jedné slečně která nechala mi jen pár letních úsměvů

slunce dívka v zahradách
žlutá kvítka
sladká ach

tančívala na stráních
rozdávala
svítání

až jednou k ní slétl sen
chránit vílu
nad obzorem

jitřivý vtiskla mu dar

červánku můj
pojď se mnou dál


lehké chvění její snít
vlahý vánek
zná jasnocit

ona v dešti rozkvetlá
duhou na zem
odlétla?
v holubici ze světla?

jasnivěnka v zahradách

třpytu vlnka
v peřinkách

tančívala na stráních
rozdávala
svítání

až ruměnec tiše pěl
moldánky že uviděl!


mě si vezmi pro milou
slunce dívku vášnivou

vzrušen deštěm voněl sad
vlahý vánek
snil
z bosých vnad

ona v srdci rozkvetlá
lístečky
s ním propletla

jasnivěnka v zahradách

slunečnice ach ach ach

mám léto rtů nevinných

úsměvů
květiny
Autor J's .., 28.07.2021
Přečteno 265x
Tipy 9
Poslední tipující: Psavec, mkinka, šerý
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pohádkově líbezné. Na koncích rtů měla květiny, pohádky jedné kopretiny :)

28.07.2021 09:25:28 | Ray Magini

Hezké.

28.07.2021 06:47:56 | mkinka

tohle e je opravdu moc hezké... a ani to není dloooouhé:)

28.07.2021 00:25:02 | Sonnador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí