Saturn ke Slunci

Saturn ke Slunci

Anotace: ... ..

zase jíst
jen zemáky s kečupem
a přes den
usnout do svých nicot

plápolat
internetem
v noci
zahodit ticho

to jako báseň
o ni
už sem pase

docela malá symfonie planet

takže když některý
ze hlasů mých zabiješ
mě nezabiješ

a budu to muset zase
přežít

čili se můj zemáku s kečupem
přes den
můžeš těšit

zatalířkujeme

neboť jsem chtěl jen pojídat lásku

a namáčet včerejší prsten
který ožužlali mravenci citu
zoufalcova
modra

ještě štěstí že včas to vzala psová

ale budu muset bohužel
zhasnout
internet
ve dne zahodit ticho

to jako báseň
o ni
už sem pase

docela malá symfonie planet

takže když některý
ze hlasů mých zabiješ
mě nezabiješ

a budu to muset zase
přežít

to jsme už někde měl na talíři

dneska už i dojdu do modrého kauflandu
jestli tam budou vody

myslím že bych měl koupit víc
jak jsem propočítal
kolik dnů mi zbývá do konce
dám si na něj pálivý kečup
dobrou noc

třesoucí prsty už neudržely porcelán

a lítám vesmírnou krušinu olšovou
takže tvrdé rohlíky a voda
přišla vhod
jak borůvkový den
kdy jsem zůstal o hladu

merkur venuše země mars jupiter

jdu ti naproti

kam poslali toho pána v klobouku nevím
nedá se nic dělat
až kosmicky slalom skončím
mysli si
že se ti vracím domů
Autor J's .., 30.07.2021
Přečteno 170x
Tipy 10
Poslední tipující: jitoush, mkinka, Kubíno, šerý, Isla, Psavec, paradoxy
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...Dobré nové brambory i bez kečupu.....Ji.

31.07.2021 21:31:08 | jitoush

zemáky s kečupem zrcadlí stav ..kdy člověk nemá chuť ani jít, stav trvající delší dobu, kdy už měl zemáky na x způsobů bez kečupu :)) nebo též kdy měl radost (barva radosti se červená jako kečup), že u jídla není sám :)) je v tom znázorněna určitá křiklavost, neboť kdyby bylo naspáno s tatarkou nebo s pažitkou či bez, přišlo by to zřejmě zcela ok:)) děkuji:))

01.08.2021 17:47:25 | J's ..

Nakupování v supermarketech je nuda...:)

30.07.2021 22:09:21 | Isla

Metafora, kde se ztrácí pomalu bloudí a ani neví, co koupit a pro koho, když je člověk sám, až nakonec není.. děkuji:)

31.07.2021 10:24:11 | J's ..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí