Luční louskání

Luční louskání

Anotace: ---

Jednotlivá malá Slunce dávají se na svou pouť,

neboť jejich černá srdce světlo chtějí pojmout.

Seber si jedno z nich a uciť tu příchuť,

vláhy, vzduchu, země a chuti obejmout.

 

Jemné a prodyšné prostírá se zde lože,

pečlivě omývané a důkladně nadýchané.

Neostýchej se, pociť dotyk té velmože,

a dostane se ti lahody neslýchané.

 

Stříbřitá bystřina osvěží tvé nahé kotníky,

zpěv ptáků nenaruší ani samotný čas.

V dáli pozoruješ pást se divoké koníky,

vracíš se sem, v myšlenkách, zas a zas.

 

Na obloze honí se jednotlivé mračné masy,

prolínají se, přesouvají se a sdružují.

Vítr hraje si se stébly, s korunami, s vlasy.

Načechraní hafíci tě bez dechu pozorují.

 

Žhavé nebe zdraví svými dlouhými paprsky,

příjemné teplo tak prostupuje celým tělem.

Mravenčení proletuje uvnitř jako blesky,

vyplňuje buňku za buňkou, atom za atomem.

Autor Lord Tourette, 11.08.2021
Přečteno 200x
Tipy 7
Poslední tipující: Iva Husárková, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Miluji přírodu a Tvou báseň jsem si náležitě vychutnala.Poslední sloka ji krásně ukončuje.
Opravdu velmi pěkné dílko...

11.08.2021 21:25:19 | Jaruška

blaženost :-)

11.08.2021 20:40:09 | paradoxy

Moc dlouhé.

11.08.2021 20:31:50 | Marek

Opravdu hezké louskání.

11.08.2021 19:00:50 | mkinka

Líbí.

11.08.2021 18:59:34 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí