Věčnost

Věčnost

Anotace: Povinná anotace.

Bolestí nechť jeho tvář pokřivena jest
a v očích rudá slunce, krutý běs.
Krev řinout se prudce bude
jak žhavá láva z jeho těla.
V hrudi uzamčené samo srdce probodnuté
dýkou co kyvadlu duše cestu dlouhou ukrátit chtěla
jeho vlastní rukou.

V hrdle rudý pouštní písek nedovoluje dýchat jeho plicím a žaludek stahuje se v marném
pokoušení vyzvrátit ten nebezpečný odpad lidského myšlení.
Zde nastává zvrat!

Ranhojič vstupuje do vrat
a spěchá k trpícímu, podává mu kapsli rudou
tajemnou látkou naplněnou
a on ulehá spánkem věčným.

Bloudí jeho duše nad hlavami pozůstalých
a hledá příčinu trápení svého.
U lůžka posledního odpočinku jeho,
klečí dívka obličej v dlaních mající,
vzlikající.
Jediné přání, co by měla,
ráda by mrtvého k živým navrátila.
On rád by prosbám jejím vyhověl,
však nemůže již.

Jak cítí se bezradně v tuto chvíli!
Jak bude se cítit bezradně pro věčnost?!
A ve věčnosti bolest v srdci neustane.
Dýka stále bodá a bodat nepřestane.
Sic duše bez těla je.
Autor Muji, 16.03.2007
Přečteno 449x
Tipy 3
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle s emi líbilo snad ještě více, než ta povídka.. ;)

24.06.2007 15:41:00 | Santinan Black

Přesně dle mého zmlsaného gusta...:)

16.03.2007 00:44:00 | Lavran

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí