Psí Alfa

Psí Alfa

Anotace: ... ..

Sbírka: Nelince

na okraji
dneška jsem ve snu hledal
malé králíky
schovávající se ve světlém bytě
protože zedníci chystali se
na základy plotu
a já doufal že ještě ne -
že než to ovápní úplně
a posypou to mouky cementocity
aspoň tu růži odnesu někam
kde je klid
a oni už začali stavět i zeď u mě doma
proto se nedivím že králíci se rozutekli

dva bílí sameťáci ve skříni
mi ještě připomněli ten sex co láska chtěla v ní

v béžové jsem objevil jednoho
a jeden mi stále unikal
v tom sněhovém bytě
velmi prostorném a bělostně matném
až bych uvěřil andělům
všechno sladké a medové
jak světlá poleva i krém na větrnících

až jsem skoro uvěřil
že přijdeš

jenže ne nepřišla jsi
a vlastně se ti ani nedivím
nebylo zde nic kontrastního
jen prostorná samota
prostorná cukrárna
prostorná lednice
čistá a tichá ložnice
kde ani jeden králík nebyl
a vše to splývalo v matných komnatách
kde jsem si připadal na slepeckou hůl

...

avšak už je mám všechny
našla je psí
zastavila Sirius mizející v bílý kurs
a já všechny králíky dal do bezpečí
růži jsem už neviděl ani bílou
nevím ani zdali cukráři to zazdili
a je mi tak bílo a chladno z hvězd
i když jsem procitl
a napsal to sem
...
myslím že je čas předat nelince
ať řídí vesmírnou loď
Autor J's .., 05.09.2021
Přečteno 141x
Tipy 7
Poslední tipující: Fialový metal, Psavec, mkinka, paradoxy
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dokonalá báseň.Gratuluji.

05.09.2021 12:54:49 | mkinka

jen takový záznam snu, nemám výkladový slovník, abych nahlédl, tak nevím přesně jak který symbol vyložit, chtěl jsem udělat i styly v těch barvách.. už to asi nechám tak...

05.09.2021 20:49:52 | J's ..

tohle je tedy asi Tvá nejlepší zatím... aspoň podle mě... výborné ST

05.09.2021 12:44:30 | Sonnador

to je díky snu...a ve chvilce po poledni, kdy si tak sedneš třeba v parku na lavičku a necháš ten monolog duše volně jít ve slovech okamžiku, až najdeš takové to vlastní ticho.. a to víš, nelinku mám rád, neopustila mě a já jí věřím...

05.09.2021 20:33:56 | J's ..

a je to takové "jiné" než obvykle... bude to znít divně, ale pro mě srozumitelnější:D asi...

06.09.2021 09:21:04 | Sonnador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí