Víš

Víš

Anotace: ... .. lásko nesmutni ... lásko jsme tu ... https://youtu.be/zHh4t38f9AM

tvé zimy bych líbal z map
a hladil mlhy vodě zrána
číhal peřej do neznáma
v rosený úsvit
letních vnad

z hvězd bych česal vodopád
a vlnky volal do svých dlaní
ve vesmírném odevzdání
chtěl tvé splavy
rozehrát

víš.. věděl bych rád...

známe-li obrazy
kdy jsme první sníh
a kdy jsme nenazí

kdy chceš je vykřičet
a mlčíš jak ryba
že co se povídá
je tiše
jak my dva

kde klíčí pokora a stébla dívčích trav
moří ta potvora
z malinových šťáv

někdy i obrazy červenaj na líci
někdy jsme jeřabin někdy uhlíci
víš.. věděl bych rád


básnířko z něžných lad
proč jsi ke mně ze mě bledá
vždyť hranici znám
je za bolestí ztrát

v soumraku mi nechoď lát
že jsem soužil víc než toužil
pro tvé dlaně rosy ožil
a ty schoulená jdeš spát?

víš.. věděl bych rád

známe-li obrazy
kdy jiskřivý smích
i mraky odrazí

kdy křísí naděje a cestou našich práv
nic nezavěje
krás růží
těch ti dát ...

chceš je vyslyšet
a křičíš barvami
že v duze reflexí
jsem nechal v dešti tmy

někdy i obrazy znají kytici
někdy jsme mokrý list a někdy vodníci
víš.. věděl bych rád


s tebou směl bych malovat
ponocovat v moři snění
vpluješ-li v past osamění
okrášlím tmu
pro poklad

nechal jsem já tebe snad
tam kde mi tvá jóní věří
prostřeš sama svit na peří
že chceš až zítra
milovat
..
a dnes jen chvíle …
chvíle pláče se sluncem
ach básnířko s obrazy
víš ty co oceány zpívají mi se srdcem ...
Autor J's .., 06.09.2021
Přečteno 194x
Tipy 8
Poslední tipující: Frr, Psavec, Fialový metal, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...opravdu krásné, i s tou skladbou, radoST číst...

06.09.2021 09:01:22 | Sonnador

... děkuji také i za napsání..

06.09.2021 10:19:22 | J's ..

Báseň velmi citlivá. ST.

06.09.2021 05:10:39 | mkinka

... děkuji

06.09.2021 10:12:44 | J's ..

Rádo se stalo.

07.09.2021 06:16:33 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí