Smůla se Rozpouští v Petroleji

Smůla se Rozpouští v Petroleji

Anotace: ... ..

vytahovat staré věci na světlo
je poetický zločin
je to způsob jak zabít poezii mezi námi
stejně tak jak přijít blábolit
že píšeš něco pro potěšení ostatních
zatím co sama se brodíš zoufalstvím
svého promarněného života
pro nedostupného krále
co dodat....do dřeva v síti se pustil kůrovec
jménem republiky
znáte to
atd.


vím že máš
mě ráda jenom jako
hru na osm krát osm
a já táhnu na devět hodin
vrzat pro falešnou klávesu

vím že máš
nachystané pěšáky ve střehu
rozepínat knoflíčky se ti vždycky líbilo
už jsi pohledala v klopě mého saka
tajnou vizitku s eskort servisem na božskou adresu

s heslem
tančící slečny v lesní školce ušachovaly krále
ale já tě pošlu s jezdcem vpřed
vidíš na mě si nepřijdeš

za chvíli celý šik mých černých figur
uspěje
ač se bráníš

stejně jeden pěšák bude proměněn
v mé ryzí skromnosti v pouhou věž
a v následujícím tahu
ti ještě dám okřídlenou vínovou naději

než do popelníku ti pohodím zlatý prsten

a zatímco se bude točit
zmítavě šramotit
a prosit o ten bezprizorní slib v kostele vem si mě nech si mě

povím tobě

gratuluji
nebylo to špatný

dvanáct let
dvanáct tahů
ti šlo jak mise dívčích sól k maturitě

ale na mé dvě vysoké to zatím nestačilo
i když jsem si rád
pohrál i s kočkou

sexy svetr si nech
aha
ráda si ještě na protest oholíš nohy
aby jemná vlákna hezky přilnula

nová barva na vlasy
a šampon intimní kolekce jen dotvoří
to dnešní milé vánoční probuzení

hezké tváře make up slunce už zulíbal

outfit petrolejové zeleně jde k soudu
ano málokterá má tak svůdné dolní profily
tak ještě botky
naší povrchní romantice

a vida
prsten už lehl
takže je mi líto ale zase mat

atd.

po oceánu času platonického básnění
a večerů s ledovým videem
nechávám vyslyšet krabatící se kry indigové vizitky

objednávám si společnici do trauče
do hotelu s krásným výhledem na panorama hor

dneska tu máme v akci wellness masáže pro dvě osoby
útulné apartmá pro zážitkovou turistiku
ano
i s uvítacím drinkem
provozuje madam pryskyřice

smůla se rozpouští v petroleji
že jsem si objednal svou ex
Autor J's .., 18.09.2021
Přečteno 155x
Tipy 14
Poslední tipující: Akrij8, gallatea, Jan Kacíř, mkinka, Iva Husárková, Fialový metal, Marten, Frr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Precitala som nahodne dve basne od teba - obe pouzivaju sachove metafory:-) Tak tipujem, zesi ho uz niekesy hral :-) tazko rozhodnut, ktora je vydarenejsia!

25.09.2021 00:23:06 | gallatea

jéé to je milé, to mě těší, ano je to tak :)

25.09.2021 00:38:19 | J's ..

ZCELA jistě madam ... A zítra !

18.09.2021 18:00:51 | Fialový metal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí