V ruinách kláštora

V ruinách kláštora

Anotace: ...

Medzi múrmi starého kláštora,
o tvoje plece opieram tvár,
s očami upretými dohora,
vnútri tleje mi hrejivý žiar.

Odprevádzajúc Slnko pohľadom,
v tichom šepote jesenných listov,
prikrytí neviditeľným oparom,
samota stáva sa spomienkou hmlistou...

Nesmelé tušenia meníš v poznanie,
strach z omylu pomaly odoznieva,
zadržiac dych, počúvam vyznanie,
čo srdce šťastím rozochvieva.

Kráčame šuchotavou, zlatistou perinou,
v ústrety súmraku s prísľubom lákavým,
čo nezastretý boľavou rozlúčkou,
zalieva vnútro čakaním sladko - týravým...
Autor gallatea, 01.11.2021
Přečteno 154x
Tipy 18
Poslední tipující: V.N.Losinský, Iva Husárková, Fialový metal, Aida, mkinka, šerý, Ucitelskej, blues, Fractura cordis aperta, Sonador, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí