Svíce

Svíce

Anotace: Z šuplíku Kamarádům 2021.

Už se stmívá.
Mlha bývá.
Smutno vzdychá.
Kolej prázdná.
Myšlenka vyvrácená.
Jdu po ulici.
Jsem svící.
Těkavé pohledy lidí.
Nadávají a kvílí.
Uteču ze sebe na chvíli.
Den se odchýlí.
Přijmu kus nebe
a utřu žal ze sebe.

Kroky jsou léčivé.
I ruce radostné
míhají chvilky bezbolestné.
Jednou se uvidíme lásko
a šťastná budu
a s Tebou umřu,
protože býti mohu.

Nejsem anonymní.
Chci být rozkvetlou jabloní,
co květy zavoní,
i když je sníh na dlani.

Usmívám se pro Tebe.
Ty podporuješ mé nadání.
Nemám strádání.
Tvé srdce hladí bez ptaní.
Jsi pravá láska
a podáš ruku bez váhání.

Jsi srdce na dlani,
co odpouští a zří.
Nebe ví.
Ach, i má duše ví.
Led se roztaví.
Temnota odezní.
Síla lásky hřmí.
Jablko chutná
a zní.
Autor mkinka, 03.11.2021
Přečteno 165x
Tipy 10
Poslední tipující: Amonasr, Iva Husárková, Psavec, Fil, Krahujec, Jeněcovevzduchukrásného, Dreamy
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Film honba za diamantem prej ty si jen pytel na golfové hole

03.11.2021 18:48:50 | Fil

Díky za milý komentář.

03.11.2021 20:24:49 | mkinka

...jestli ty k sobě nelákáš Adama...:)

03.11.2021 17:19:17 | Dreamy

Milá kamarádko, dnešní doba je velmi složitá, tak si žádá pozitivní básničku, která potěší vnitřnímu srdíčku. A jsem ráda, že jsem Tě oslovila a objímám Tě za podporu a čtení mých vnitřních myšlenek.

03.11.2021 17:22:06 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí