Podzim

Podzim

Anotace: Posílám pohlednici z podzimních krajin Země věčné pohody.

Sbírka: Podzimněžné verše

Podzim

------------------------------------------

Posílám domů pohlednici

z krajin, do nichž se vracím rád.

Z kvetoucí louky za vesnicí,

ze Země věčné pohody.

 

Hladin(k)a rybniční v znamení lišáka,

brouci lezoucí po lících,

sladké polibky, jejichž chuť vydrží,

vůně chycena v oblečení.

 

Na louce hrad stojí v obležení,

v bzučení mušek a šustění trávy,

čas stojí v medvědím objetí.

Motýli z bříška však rychle odletí,

podzim přichází do světnice.

 

Dobře se usíná za vůně čemeřice,

růže z pohlednice

nezvadnou.

Autor Fráňa Šránek, 14.11.2021
Přečteno 242x
Tipy 11
Poslední tipující: Discipulos, Roser, mkinka, Iva Husárková, šerý, Rozmarýna
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Co se s nimi díti bude,
vpravdě nepoví Ti. Prozatím však kvete podzimní kvítí
lásky
a sedmikrásky neuvadly.

Tak
užívej dne, neb poupě rozkvétá,
raduj se - růžička rudá jeST* Tvá.

*

16.11.2021 08:51:24 | Rozmarýna

Pohlednice dorazila. Pěkná.

15.11.2021 02:11:45 | šerý

Láska a příroda by neměla zvadnout.)

14.11.2021 22:58:29 | Constantine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí