Povím Ti

Povím Ti

Anotace: Tak nastraž uši, Můzo, protože dnes vyprávím já Tobě.

Sbírka: Podzimněžné verše

Povím Ti

---------------------------------------------

Pojď se mnou, Můzo moje milá,

ukážu Ti, jak se točí svět.

A kdybys na světě jen se mnou byla,

moh' bych Ti s klidem vše povědět.

 

Povím Ti, jak šumí lesní říčka

a jak v ní rybky dováděj.

S hlavou zabořenou do Tvého bříška,

u lesní tůně nám bude hej.

 

Povím Ti, jak vratce Slunce na obloze stojí,

když Měsíc nad kopcema vychází.

Povím Ti, až konečně budem svoji,

jak Medvěd ku své Lišce cestu nachází.

 

Povím Ti, cos jaktěživa neslyšela,

ukážu Ti Zemi věčné pohody.

Tam v jedno splynou naše křehká těla,

a svačit budem lesní jahody.

Autor Fráňa Šránek, 19.11.2021
Přečteno 259x
Tipy 13
Poslední tipující: mkinka, Sonador, Fialový metal, Iva Husárková, Friday, Discipulos, Roser, Rozmarýna
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí