O Vánocích Roku ...

O Vánocích Roku ...

Anotace: ... ..

Sbírka: Nelince

temnou zapadlou ulicí
se přelévám ze břehu na břeh
a marně hledám tvůj červen
tvůj notový svět
lístek
v šepotu jabloně

nelinka běží a táhne mě
nadšeně číst zprávy
o životu

zatímco kamenné tváře lesknou do nocí

mlhavá oblaka tající příslibem
dokončují sbírku
nikotinových esencí
uvnitř srdce

ano uvnitř srdce
se již připravují tága
i těšitelka třpytných aksamitů

rebelka sama na lovu
mhouří oči
na frajera od kulečníkového stolu

* tak co bude s tou vločkovou muzikou?

nebeský taxikář si radostí pleskne o kapotu
jak pro děvčicu lehce
dá na zadnicu povzbuzení
a nastartuje zraky nejen u dekoltu
sněhových dam

tak račte ctěné rybky rozdovádět šupin

jsme na místě
kde verše nemají deštník

a bouřka?

v prosinci?

podzimní listí začíná být netrpělivé
a přízemní jazyky?

mrazíky už už
si dělají v trávě svoje selfie

hej rocku ...

co nevidět se ohřeješ v náruči jinovatek

růžová vína slibují šumoty sklínek
a sklínek se dotknou slibná aromata

a tvé rty?

dle rtěnky už poznáš

jak slečna lepí
a pokukuje po exotech souznění
víš co říká
když si kozačkami testuje mládencovu botu
pro příležitost bosých doteků

lístek se ještě třepotá nad zemí

...

mám si také rozcvičit tenké prstíky
než jmelí melodii rozněžní

ne nejsem
ani na mých rukavicích neulpí její vůně

ne

ještě neodcházím ani se nezouvám v slzách
po zatraceně zasněžených cestách

na ně mi rozpráší smích mé blátivé ego

vtom se za mnou ozvalo

„tak pojď ty jasný básníku
zahřeju ti ruce v mých

bude to jako posledně v podkroví
rožnou se jiné šipky
než tyrkysově nouzový exit

a ve svitu led obrazovky
stříbrná pleť omamné dívky
zakrývající sobě nachový úsměv svůdnosti

rozvlní

mužné akordy
tisknuté na hebkou postel a …

( a pár chvil proskočených galaxií lidskosti
vzkřísí vlčí hvězdy a tvůj song o světech)“

...

nelinka nastražuje obě uši



otočím se

a lesknu se víc než zasněžené kočičí hlavy
nad nimiž ještě ve vznášející noci
zimní pírka přibližují ševelení

echo minulosti

je pár dní před koncem listopadu

paprsky
rozsypané pastelky
spí v modrém penálu

spí i to
jak vedle tebe je hřející slunce
a za okny padá a padá ona
otázka anděla o vzácných momentech


Slunce přijde

o vánocích roku ...
Autor J's .., 29.11.2021
Přečteno 230x
Tipy 5
Poslední tipující: šerý, Psavec, Uličný, Sonador
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí