Ač Jsem Jí Přál ...

Ač Jsem Jí Přál ...

Anotace: ... .. https://www.youtube.com/watch?v=O9-AfWj629M

po boji
vítr když ustlal
spoutala mne v sivé posteli
sněhová holubice
ne
nevrkala

jen dál rozestlala
mou naději a tiše svazovala
ač otevřeně chtěl jsem
odejít po krocích
ze soli

krystalky však vrkaly

lístečku … lístečku ..

my jsme sníh
my jsme sníh

a holubice na mé jarní tělo
obnažené zahradou šedých pavučin
ledovým pírkem
krásných prosinců psala slz

… proměnila se
ve chvíli v milou královnu
jež snítky třešňové vzala

z ojíněných ach

zašuměl i strom

vtom z pupenů vyšel kouř či duch nebo co já vím
jakým divem tajemným se ozvalo

nevykveteme
my jsme ledové barborky !

a holubicí nechán v poutech
marně zkoušel jsem odmrznout

poslala na mě sněhovou síť a peřinu
že orosené svíjení
v nahosti nemůže osvobodit ani slunce

ani kdyby básník světla veršoval
o láskyplné dívce
když chci růže nechat v zimě bez chvojí

přijal jsem trny sám je tiskl v ruce
pomalu pronikal do žil jejich stín
až temný
než nejtemnější den v roce

odzbrojil ji
lehce

vzal meč paprsků

a ona už jen zamávala křídly ...

tak padl jsem v srdci
tak padl jak listí
po boji
melancholický král

ač jsem jí přál ...
Autor J's .., 04.12.2021
Přečteno 151x
Tipy 11
Poslední tipující: jenommarie, Sonador, zdenka, Vivien, Psavec, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ne každý král umí přát a ty by jsi byl dobrý král že jsi uměl i přát .)pozdraf hafanu .)

07.12.2021 10:59:56 | xoxoxo

A dobře..žes jí přál..
vždyť to umí jen král.
Pěkná báseň;):)

04.12.2021 23:12:33 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí