Prozření

Prozření

Anotace: možná spíš smíření se a nebo zkrocení :-)

Zas do oblaků hlava padá,
sny pohlcena při vzletu.
Proč duše stále je tak mladá,
když tělo mám již bez květů.

Světlo za každý jeden sen,
na noční obloze zapaluji.
Přesto však jenom člověk jsem,
a samy touhy nefungují.

Cikcakově jsem dlouho bloudil,
po křídlech představ přání.
Od andělů i Boha loudil,
a čekal odněkud slitování.

Již vím že získané má vyšší cenu,
než milodary bez bolesti.
Tak našel jsem si k sobě ženu,
ta pomáhá mi od blbosti.

Teď činím pod milým dohledem,
jen moudré kroky hodné muže.
Život již zvládám s přehledem,
jí za to v parku trhám růže.
Autor petrzal, 10.01.2022
Přečteno 171x
Tipy 9
Poslední tipující: Týna, Iva Husárková, šerý, Fil, Kan, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvělé

10.01.2022 20:14:23 | Fil

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí