Pod hvězdami

Pod hvězdami

Rozmotá mraky noční vítr,
stříbro se ukáže z měsíce.
Ten záblesk do krajiny vlítl,
zní aplaus z hvězd tisíce.

Duše zachytí sonet andělů,
těch kteří žijí ve stínu.
Smutek součát je jejich údělů,
do snů radost posílají ve vínu.

Když pohár někdo třeba nemá,
pod nebem v tom nočním žití.
Pak lásku dají lidem dvěma,
by pro duši ji měli k použití.

Pak stačí jen se přitulit,
a sním i když netlumí mě spánek.
Jsi měkká jako Azurit,
jsi pro srdce mé krásný vánek.
Autor petrzal, 24.03.2022
Přečteno 162x
Tipy 9
Poslední tipující: Sonador, šerý, Psavec, Kan, mkinka, Fialový metal
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí