Svítání (Duha Rozplynula Ráno 3)

Svítání (Duha Rozplynula Ráno 3)

Anotace: ... .. balada o synu modré Luny a princezně šeříčkového Slunce

Sbírka: Duha Rozplynula Ráno

navlékej své korálky
na veršovou nit
než na vláscích deště
začnou se řadit

navlékej své korálky
pro křišťálové náramky

čistě a nesměle
syn modré Luny sám
je přijde zaslíbit
májovým hvězdám

navlékej své korálky
vždyť dál čteš ráda
u statečných princezen
tebe nezraním teď …

navlékej své korálky

ty nesmíš se šeříky strádat
na pleťové jemnosti
blíží se rosy ret

a v zorničkách nech si zdát
v paprscích ženskosti
o růži s tajemstvím

sama růže zachvěje se
korálky skočí do dálky

křehká nit lásky ach přetne se

a šeříčková dívka ?

tasí trňáky !

* slunce přítulné své ostny !

* ať paprsky toho dne
* jsou meče neúprosných
* a syna Luny odzbrojí !
...

* nyň mluv pravdu princi
* cos mi to dal modrásku
* že korálky se poztrácely ?

já vás líbal jasnosti
a sníval o vás ve slunci
všude kde mě růže chtěly

* škoda lásky
* že oči srdce o tom nevěděly !



a tak jsem šel do války
a místo lásky mám
pásky s náboji

tam se o mé lásce doví
tam políbím svou zbraň

zas prší střely
ležím v poli
ranku v hrudi mám

už přichází Slunce

proč pláčeš Amore ?

lístek veršů je můj bílý praporek

k nebi svítí měsíční drahokam

je mír
a já syn modré Luny
usínám
Autor J's .., 03.04.2022
Přečteno 123x
Tipy 12
Poslední tipující: Emily Říhová, Fialový metal, šerý, Psavec, Sonador, mkinka, paradoxy
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to je pěkná poezie takto k pomalu se vkrádající noci...syn Luny hm,mystické až.)

03.04.2022 23:14:48 | xoxoxo

ona je skutečná i mystická, je to černovláska i slunce, má ráda psy a nejasné věci a má takové královské charisma, ale ve svém druhém já je to čarodějka … a jednou se setkala se synem Luny a... tak to víš, člověk někdy zapomene moře polibků, a někdy ten jeden jediný je nezapomenutelný navždy ve kterémkoliv světě ...a pomalu vkrádá se noc, asi ano, to je empaticky napsané.. ale ještě to je i otevřené …děkuji

04.04.2022 00:47:36 | J's ..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí