Jíní na Srdci

Jíní na Srdci

Anotace: ... je jaro, ale dnes do rána byl na vodě led

 

říkalas mi tenkrát
 
na modrém trenažeru
 
já tě vážně žeru
 
když patříš ke hvězdám
 
 
stále vyhlížím zda jsi
 
na literu
 
sleduju čas profilu
 
ráda sny nalézám
 
 
veršíky ze severu
 
lásko ach lásko
  
dnes jiný ti šeptává
 
mě dávno vzala
 
ta modrá dálava
 
dál než na mou věru
 
 
dnes já jsem ze severu
 
a ty ...
 
 
 
láhev se špuntem se válí
 
kutálí se
 
ke své dáli
 
 
i my jsme se v láhvi psali
 
ožili jsme a jsme a jsme
 
a jsme ?
 
na moři pláže vzpomínali
 
na hamry
 
a voda z pece
 
chladí dne
 
 
jaký vzkaz je asi v láhvi
 
jaké srdce tříští vět
 
mne taví
 
 
led
 
 
 
a recykluje duše žaly ?
 
když jsme láhev z pláže vzaly
 
šampusy nad mořem znaly
 
a poslaly hlubinám ?
 
 
my jsme stroje
 
na hádky ?
 
 
 
pomlázky již brzy
 
plesknou na zadky
 
 
 
a s námi s monogramy
 
v láhvi s duší ke hvězdám
 
 
 
ne nevrátím se s pátky
 
mně už věří jiní tam
 
 

 

Autor J's .., 04.04.2022
Přečteno 112x
Tipy 9
Poslední tipující: Fialový metal, paradoxy, mkinka, šerý, Psavec
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobrá báseň, ale velmi tesklivé modré blues, přeji duši a tělu (s)mír .)

05.04.2022 09:29:02 | Constantine

Děkuji také.

05.04.2022 10:34:20 | J's ..

Báseň košatá jako strom i větve.Valí se s jarním motivem a zpívá s laskavým podtextem.

05.04.2022 02:26:20 | mkinka

Děkuji.

05.04.2022 09:10:12 | J's ..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí