Mám v duši Jaro

Mám v duši Jaro

Anotace: O jaru a lásce

Mám v duši Jaro

 

Když raší první klíčky,

A příroda se probírá

Z božské sazeničky,

 Tu stonek vyčnívá.

 

Později vzplávají svíčky

Slunce déle tančívá,

Mám tě pod svými víčky,

I když usínám.

 

Když prvně viděl jsem tvé tělo,

V mysli se mi rozjasnilo.

Amor střelil šípů pár.

 

Jak řekla jsi mi tvoje jméno,

Odešlo to ponuré zastuzeno,

vznítil se mi v srdci žár.

 

Mám v duši Jaro,

Jsi můj vonný květ,

Co přináší mi blaho.

 

Má milá Anno.

 

 A Když lehké vání,

Ti vplyne do tvých vlasů.

Líbivé mrazení v zádí,

Jde vstříc mým žasům.

 

Tvůj Vjem slastí

Jak med z lučních květů,

Sálá z tebe štěstí,

Když sávám ti ho ze rtů.

 

Má milá Anno,

Jsi můj celý svět,

S tebou je svěží každé ráno

 

Mám v duši Jaro.

 

-Martin Šedý,autor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor Johnny 96, 18.04.2022
Přečteno 172x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí