Padl Bílý Mág

Padl Bílý Mág

Anotace: ... .. čtvrtý den ...

Sbírka: V Otroctví Virového Imperátora

pro březové jaro
dávám salát na hlavu
a kadeřavou zelení
omývám vlasy

ta představa krásně ladí
usínám klidně
zeleň mou horečku chladí
-
vytvářela si mysl iluzi
o očištění mé intoxikované krve

sotva jsem se probudil
hodina smířlivého spánku
kdy pominuly
rozkostičkované obrazy myšlenek

mikrosvětem se šířila modifikace dna

padl bílý mág

bílý mág jak ho přezdívaly buňky v mém těle

byl b-lymfocyt armádní stratég a instruktor
pamatující obranné kódy k deaktivacím
virových vetřelců spalniček zarděnek neštovic
a dalších kteří se zde v minulosti vydali
na křížovou výpravu

padl ve čtvrtý den v přímé konfrontaci
s virovým imperátorem

a tak demotivované oddíly složek imunitního systému
ztrácely naději na osvobození
což se projevilo další infekcí a bolestí v krku
naběhlými žílami na nártech
a křečemi v chodidlech

v horečnatém stavu
jsem se přiměl k tomu že udělám bylinkový čaj
teprve třetí

po přijetí informace o ztrátě bílého mága
zajaté buňky trpící snad i stockholmským syndromem
odhalily covidovu lest
že je naučí vytvářet nové sloučeniny věčného života
a tak se mi opět zvýšila teplota

a kašel přicházející z chrčivého nitra
s sebou nesl v sekretu první stopy krve

bylinkovým čajem jsem zapil vitamíny od mišpule

...

nelinka se dívá ustaraně
asi ví že jsem blízko transportu
v lepším případě do nemocnice
v horším...

neboj

já zůstanu
bílý mág bojoval taky až do konce

čest jeho památce
život jde dál

a bitva o srdce teprve přijde
Autor J's .., 28.04.2022
Přečteno 185x
Tipy 8
Poslední tipující: Květka Š., Psavec, Fialový metal, šerý, paradoxy, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí