Uklízecí Madam

Uklízecí Madam

Anotace: ... .. den 5

Sbírka: V Otroctví Virového Imperátora

teplota se vrátila do dlaní jak suché listí
probudil jsem se snad bez horečky ?

:

to bychom už o tom věděly
- nevěřícně kroutila protein velitelka
úklidové čety
nad zprávou kterou nechal Virový Imperátor
šířit v mé krvi
že padl B-lymfocyt zvaný Bílý Mág

mně se ten korunovaný kolohnát – covid
od začátku vůbec nelíbil...
a všechny víme co nám kázal ...

důrazně připomněla Uklízecí Madam
a odmlčela se
neboť právě i sem přišel ojiskřený enzym pro poštu

aby hned po osvěžení pokračovala v rozpravě
na poradě jednotek imunitního systému
svolané narychlo do jater
k vyhlášenému nouzovému stavu mikrosvěta
… že jsme jen uplakané koule aminokyselin

Uklízecí Madam bývá mnohdy lepkavá
což je určené jejím posláním likvidovat
i mrtvé buňky v mém těle …

… ovšem nám teď jde o zrušení toxické informace
mající demotivační vliv na buňky života
pravila korpulentní dáma z obranné skupiny Makrofág
dívaje se pozorně do svých záznamů
ano ... tak naposled byly asimilovány toxiny ze stravy
s níž nám básník tohoto těla neustále přidělává starosti
ten by si to měl tady zkusit u nás ...

až ve mně hrklo že to nejspíš patří mně v nemoci
a chtěl se ozvat že včera jsem jen trochu připálil rýži
ať si to přijde zkusit jako já
jenže přímá komunikace se složkami imunity není zatím dána
asi Bůh ví proč

… ano ano a Bílého Mága jsme nedělaly
souhlasně přitakaly svými cytokinovými mopy ostatní střapaté uklízečky

pak tedy kde je náš armádní stratég ?



mezitím Virový Imperátor vědom si své ohromnosti
v získání důležitých pozic v plicích
rozkázal zotročeným buňkám ať připraví sliznice jak zamořená zrcadla
po nichž jeho věrné i zmutované kopie
rozervou se v kapénkách k rozšiřování virového impéria do dalších mikrosvětů
hepčík
kýchl jsem

kolohnátské jednotky se vydaly na cestu po pokoji
až zelený meč svatého Jiří - Tchynin jazyk
sebou mrskl jak had
jaké že to virové klony jsou v ovzduší

s naštvanými covidy začal čas mířit k zániku
protože v pokoji jsem sám

i když vlastně ne tak docela ...
a nerad bych rozlepkal svou Uklízecí Madam

:

rozpitý antigenní test zčervenal
Autor J's .., 29.04.2022
Přečteno 175x
Tipy 6
Poslední tipující: Psavec, Fialový metal, Sonador, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak ať sebou uklízecí madam hodí jo?:)

29.04.2022 07:31:17 | Sonador

to teda u mě si dá.. vlastně uvnitř, v mikrosvětě, v tom reálném právě dodržuji opatření,
ale venku je jaro, sluníčko... a nese se už dort?

29.04.2022 08:52:59 | J's ..

Vše nejlepší k narozeninám. Do vzkazů mi to nejde, tak píši sem.

29.04.2022 06:55:39 | mkinka

nejde do vzkazů? jináč děkuji, už to vypadalo, že budu zase v nemocnici, jen tedy na docela jiném oddělení

29.04.2022 08:50:57 | J's ..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí