Přízrak březového háje

Přízrak březového háje

Anotace: Těžce dýchám, Od půlnoci nemůžu spát, Ventolin horečně svírám, Čekám na zázrak. Prý stisk dlaní povolí, Do tváří mi vrátí jas, Až zrychlený tep vyplaví, Příběh krás i zrad.....

 

Těžce dýchám

Od půlnoci nemůžu spát

Ventolin horečně svírám

Čekám na zázrak

 

Prý stisk dlaní povolí

Do tváří mi vrátí jas

Až zrychlený tep vyplaví

Příběh krás i zrad

 

Věčným jarem chtěli jít

Bosí mrazem ruských zim

Když výstřel její život přetavil

V březový háj

 

Ty víš, že tam bloudím

Když aerosol polykám

A znovu všechno

Všechno znovu

Prožívám

 

Prý stisk dlaní povolí

Do tváři mi vrátí jas

Až zrychlený tep vyplaví

Příběh smutku bez příkras

 

Věčným jarem chtěli žít

A z květů sbírat pyl

Když výstřel její život přetavil

V čas, který mi tu zbyl

 

(Hanuš Šparlinek, 8.5.2022  cover písně Cover me, Depeche Mode)

 

 

Autor Hanuš, 08.05.2022
Přečteno 148x
Tipy 2
Poslední tipující: šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jojo! V tom rytmu, umím si představit*

08.05.2022 19:51:29 | šerý

Tak to jsem rád. Tavit básně v texty...to je mé poslání, zřejmě.

08.05.2022 21:19:43 | Hanuš

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí