Jasmíny

Jasmíny

víš jednou budou v nás
v náš májový čas
kvést jasmíny
jasmíny

kdo chtěl jít s tebou dál
kdo tebe vzal
v háj nevinných
v nevinných

v malou chvíli bez
rosteme z hvězd v mráz
v den se stíny
se stíny


chyť mé jaro slunce v dotecích
a líbej mě právě tu
zmáčenou ukrytou
vždyť duha trvá jen chvíli

pod jasmíny

jasmíny

.



dnes
pod úsměvy vůní
tiše
opadávám
a kvetou jasmíny
jasmíny

a ruce pevných
kořenů
nás drží
v zahradě snů

a já chci ze zimy

tak velmi uniknout běloučkým slzám
kvetoucích mi na řasách horkých očí
pro vločky
prosící sníh
tajících něžných jmen

aby láska nepřistižena májem
posledních rosení měkkých rtů
naplňujících osud kvítků

netušila před loučením

že jednou budou v nás
v náš májový čas
kvést jasmíny

jasmíny
Autor J's .., 11.05.2022
Přečteno 178x
Tipy 20
Poslední tipující: mkinka, jitoush, Fialový metal, Sonador, Anděl, Jan Kacíř, Květka Š., Psavec, CULIKATÁ, šerý, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ach, ty jasmíny.

12.05.2022 20:49:13 | mkinka

....Jasmíny ve mně evokují něhu......možná ta Jasmínka....
...je prodchnuta něhou Tvá báseň....

a ruce pevných
kořenů
nás drží
v zahradě snů ....................ANO.......Ji./úsměv/

12.05.2022 20:19:04 | jitoush

byť ještě trochu smutně, voní překrásně... jasmíny*

12.05.2022 12:20:37 | Sonador

Krásné, něžné
ST

12.05.2022 00:16:03 | Narra

krásné...děkuji.

11.05.2022 20:35:43 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí