Bázněbásně

Bázněbásně

pro krásu srdce mi rozveršují

… i v komentářích mě vysvlečou celého

donaha

a já blázen růžový plameňáček
budu stát v jezírku kam cizinka vhodí pár kaček

pro štěstí

a tak to chodí
a tak to chodí u prašné mé nevěsty

že nechápu

proč hledáš štěstí v jeteli ?

nerozumím proč okolo prašnou cestou jdeš
proč v těžkých botách drtíš nedopalky vět ...
vyprahlých betonových pukačů
a chceš oprašovat své srdce citu

když v zámecké zahradě
s otevřenou branou svěžesti slunce
se jitřně bosochodí rosou
na mámivém zeleném koberci s květinami

opravdu nevím
proč se na ně chceš jen dívat skrze mříže
když pro otevřená srdce každou chvíli začíná
piknik motýlích vášní

je ti zima z básně ?
je ti zima země ze sebe ?

tak pojď se mnou do léta v ledových pohledech

zvu tě italko

pojď na zmrzlinu

sluneční brýle dej si do vlasů
a na snědé pleti skořicové chutě
odtajím ti

doteky

bázně básně ...
Autor J's .., 19.05.2022
Přečteno 139x
Tipy 12
Poslední tipující: Psavec, šerý, Květka Š., Jan Kacíř, CULIKATÁ, mkinka, Fialový metal, paradoxy
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Co na srdci, to ...
Vždyť víš.
ST

19.05.2022 12:26:48 | Fialový metal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí