Sobáš

Sobáš

 

 

 

                         SOBÁŠ 

 

 

 Dvojica mladých hrdličiek 

 lieta v láske po uši, 

 snia o kŕdli detičiek 

 s veľkou prosbou na duši.

 

 Zatiaľ ako milenci 

 pár mesiacov fungujú, 

 neúnavní spojenci 

 po hladine člnkujú.

 

 Veľké plány v hlave kujú 

 o možnosti sobáša, 

 kým priaznivé vetry dujú, 

 niet nič, čo im prekáža.

 

 Veľká láska ako hrom 

 veští sľubnú vyhliadku, 

 stabilná je ani strom, 

 svadba týždeň po sviatku.

 

 Chýr sa nesie v dedine 

 o sobáši chystanom, 

 radosť v celej rodine, 

 svadba Zuzky so Stanom.

 

 Spisujú si poznámky 

 čo všetko treba zariadiť, 

 aj s výzorom pozvánky 

 potrebujú poradiť.

 

 Siahodlhý zoznam hostí 

 na obrade v kostole, 

 či sa celá stovka zmestí 

 na hostinu pri stole.

 

 Sesternice, bratranci 

 pomaly sa schádzajú, 

 s veľkým smiechom pri tanci 

 naoko sa zvádzajú.

 

 Vychytené melódie 

 hrajú hosťom do rytmu, 

 v štýle smiešnej paródie 

 srdce chytí arytmiu.

 

 Za brieždenia nadránom 

 končí celé veselie, 

 vo výzore strhanom 

 pár si lôžko ustelie.

 

 Povinnosti manželské 

 splnia si osamote, 

 sny o deťoch anjelské 

 predchádzajú driemote.

 

 Istý koniec priateľstva 

 zväzok práve spôsobil, 

 vstup do stavu manželstva 

 silu lásky znásobil.

 

Autor Peter35, 08.06.2022
Přečteno 138x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, Frr, Psavec, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí