Hloubení

Hloubení

Nejsem znalec hloubení smíchu,

ani jedinkrát o břehy jímavé

jiskřením nezvlnila mi zem.

Mé vyprahlé zálivy něhy…

 

…do ticha před bouří,

než uvede svět v zátiší kradmých doteků,

kůže Tvá mi návodem,

jak splynouti s břehy

neslyšně a poslepu,

samoty Tvé obinadlem být…

  

…a něhy snad postačí,

jako omítku po zdi lze ji loupati

a stud řine se

hloubením

z domu útěchy

z nitra…

Autor Caliéry, 07.08.2022
Přečteno 156x
Tipy 10
Poslední tipující: Emily Říhová, Fialový metal, šerý, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Silné v projevu a hluboké v přesahu emocí.

07.08.2022 11:06:42 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí