Strom

Strom

Anotace: ...

Zatlučen do nitra,je ve mě kůl,

zasazen do země, kořen mnou prorůstá,

z pupenů bolavých řine se sůl

a jantar stekl mi dávno až na ústa...

 

Rána jsou bolavá k východu hledím,

však koruna bezpečí všem blízkým skýtá,

myšlenky pod kůrou znovu si cedím

a dík listy ševelí, že ještě svítá...

 

Krajině vyprahlé dávám svůj stín,

v těle mém letitém je už samá vráska

kdo koho kdy miloval to už dávno vím 

a ve větru cítil jsem jak chutná láska...

 

Starosti odhodím,když přijdou dny chladu,

pak snad hřejivá náruč mne přijde zas obejmout, 

ona mne zachrání od mého pádu ,

od seker hladových, které se chystají do mne tnout...

 

Autor chalcedon, 09.08.2022
Přečteno 172x
Tipy 11
Poslední tipující: mkinka, Kan, CULIKATÁ, Fialový metal, Jan Kacíř, Caliéry, šerý, Psavec
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hodně oslovilo. Perfektní.

22.10.2022 13:45:59 | mkinka

Krásné a chytré!

10.08.2022 00:51:25 | Caliéry

Ta je povedená. Líbí se mi*

10.08.2022 00:41:53 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí