Raut

Raut

Jsi raut

a láska obří hostitelka,

hodin ještě zbývá k ránu

ani nevím, zda přišlo to minulé…

    

u talíře sny

a touhy

v moři bylinkových dresinků,

kde úsměv

nehtíkem vyhloubím

 

jazýčkem pupík lechtaje

po bříšku Margherity,  

místo porcování

napětí se krájí,

každou brvou chvěje

pro apetit můj bujný …

  

…a v mléku plave srdce

pod snědo-bílou hladinou,

jako dezert:

pocukrovaná vzpomínka

 

trpělivost je plodinou víry

stonek vírou samotnou

 

jednou snad ochutnám…

Autor Caliéry, 18.08.2022
Přečteno 140x
Tipy 11
Poslední tipující: Protos1182, mkinka, CULIKATÁ, Amonasr, šerý, Sonador, paradoxy
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi dobře pojaté s citem luny, originál nevšední.

19.08.2022 08:23:21 | mkinka

jednou jistě;) ST*

18.08.2022 14:33:58 | Sonador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí