whisky taur 9

whisky taur 9

drsný je život zbloudilce citů
hotelových lásek
sotva doleje
hned je ruka na jejím pase
whisky

a tak mě zebeš stále dál
srdcem jen měnícím se v prach

sháním dívku
modrookou
ať tají touhy v tmách

leč život na falešný smích neslyší
ale já u whisky
ještě dokážu se smát

srdce tak přijde o uši
a v taxíku
na zrcátku krucifix začíná mít hlad
...

: zastavte mi tady
: před nádražím

* básníkovi skočí na semafor zebra
* a kručí v břiše nebo níže ?
ptá se nadržená taxikářka

: na mostě z nebe
: slaňují dešťové doteky
: a těžké profily znějí písní kovovou

: dneska bych zašel pro novou...

ohnivé neony již z dálky volají

ozbrojená Luna zpoza mraků
mohla by být moje tanečnice
a to bledé světlo voní jak orchidej

za clonou z dýmu bych se mohl dotknout
síťovaných věcí
odměnit šustění za hlavu u poprsí

* okey než padne orel...

… hledět do modrých očí
a dýchat její kouzlo co nosí noční andělé…

* a ?

až nastane jitro u moře ?

na nic se neptej
to po kolejích ujel tvůj půlnoční vlak


ještě váhám
vždyť semafory se přece na noc mění
v pulsující slunce
a taxikářka má modré oči
jakoby včera jí bylo osmnáct

hadí jazyk do mě proniká

divoké jízdy koušou rtů do ticha
a je chvíle hvězd křehčí než andělé
Autor J's .., 05.09.2022
Přečteno 100x
Tipy 8
Poslední tipující: Lexi, Psavec, Stanislav32, Marten, šerý, paradoxy
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí