whisky taur 10

whisky taur 10

neznamenalo to nic
jen další noc kdy se modlíš v koutě
a hvězdy se rozletí s popelem bojovnic
již mdlých a matných

tak jsi daleko

poděkuješ za hezký večer

rožneš aromalampičku snům těkavých ulic
a v nich my
čekající že nás doprovodí procitnout

.

tak jsi daleko
a já bezejmenný
svírám v dlani jen vizitku eskort servisu
dávající mi zapomenout
na samotu
kdy had prosebník se plazí po kamenných schodech aby získal
věčné osvícení v kostele

sledují ho oceánské oči taxikářky
již opuštěné
a nechané napospas zaplacené epizodě

přece bych to nemohl blondýnce udělat


jenže jsem potřeboval skutečně cítit fyzickou ženskou blízkost
pojmenovat ji v citoslovcích
protože slova přestala vytvářet poezii v mém srdci

a pak

ta nová ještě nepoznaná vůně orchideí
ta ospravedlní mé touhy po kráse

vždyť co v životě stojí o trochu lásky
když ne květiny
kterých je snad zakázáno si všímat ?

pro co by člověk na světě žil
kdyby již nemohl být udiven jejich květy
a mizel bez nich do zahrad ?

...

taxikářka zastavila u značky na níž kdysi sedávala kavka
a to nádraží ?
bývalo vesmírně daleko

když jen pár metrů mi zbývá dojít na hřbitov
a zaplatit za jízdu
která se již nebude opakovat
začal jsem kavce rozumět

uměla mluvit

pro kolemjdoucí představovala zvláštnost
hodnou úsměvu

kdo to kdy viděl a slyšel
takové modročerno s křídly

...

značka modrala se světlem jak oči taxikářky
ptající se kam sune mrak černý chodec

vtom kavka vyřkla jméno
člověka
který ji opustil

truchlila jedenáct týdnů a pak se ztratila

nemohl jsem nechat modrou orchidej ztratit v pekle

whisky barví září nálad
a třeba začne poprchávat

řekl jsem pohybem ruky ať na mě nečeká

vůz se rozjel

dal jsem se do běhu

červené rty železniční signalizace řezají noc
krutou a chladnou jak nebeské oči
jindy filozofujícího básníka nad svým promrhaným životem
stráveným v metaforách smutku

vůz zrychluje a krucifix na zrcátku
připomíná že nebezpečná známost je na dosah

závory padají se zvukem spálené gumy
taxi se otáčí a míří přímo proti mně

fajn modrý anděli
poznal jsem prve při hadím jazyku
že chceš slyšet o kavce
i důvěrně
Autor J's .., 06.09.2022
Přečteno 101x
Tipy 10
Poslední tipující: umělec2, šerý, Marten, Stanislav32, Psavec, Fialový metal, Lexi
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí