Lásky vyznání

Lásky vyznání

Anotace: Můj první alexandrín:

Ó krásná dívko královno má nejsličnější,
Já vyznávám se srdcem vášní nejsvůdnější,
Tys skvostný jantar z lásky hvězdné stvořený,
Při svitu světla slunce navždy milený.

Nechť vánek vlaje něžným tónem medokrásným,
Svou skladbu tvoří božským chvěvem drobnojasným,
Zde na palouku při kamenech nádherných,
Já dotýkám se tvojich boků líbezných.

Až naše srdce budou šípem zasažené,
A láskou amorovou sladce prostoupené,
Pak z vůní kvítků necháme si hlavu plést,
Ach miláčku dnes chtěl bych ti je všechny snést.
Autor Romantik, 08.09.2022
Přečteno 231x
Tipy 4
Poslední tipující: Stanislav32, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké

08.09.2022 11:42:28 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí