whisky taur 14

whisky taur 14

na noc hrušku
stačila jedna a dvacet minut počkat
a bez pocitu hladu
šel jsem spát

v noci lilo
a dopoledne nenakupuji tesklivo

zatím funguji na cukr

ale stejně se před cestou trochu najím
pro lepší pocit a klid

chléb a rajčata

ale zas abych na kole neusnul
povezu hrušky v krabici

nelince jsem koupil dětské piškoty
stejně jak posledně
kdy jsem je skoro snědl s meruňkovým džemem

letos meruňky nebyly

tak je čas překvapit taťku s hruškami

cesta je dobrá jako vždy do kopce

hrušky se provezou
po patnácti kilometrech mě stíhá oblačnost
nedá se říct že přímo prší
létají kapky a jsou jasné modré obzory jak oči taxikářky
na kterou bych už měl zapomenout

mám čas
jdu se podívat do lesa jestli rostou
a nacházím dva pěkné mechové sameťáky
a za chvíli několik žlutých klouzků
s úlovkem jsem spokojen
tak můžem se hnout

v dalším lese už potkávám zaparkované stroje
a za tři kilometry jsem v pralese
jak jsme začali říkat samotě

zdá se že nejsou doma
ale už mě krom kočky zbystřil nelinčin příbuzný čtvernožec
a dává za dveřmi vědět že tu jsem

taťka přijíždí na vozíčku
a říká si kdopak to jde

protože jsem se neohlásil

...

ahoj táto přivezl jsem nějaké hrušky

ahoj vítej hochu můj
zrovna jsem ti chtěl zavolat

u nás funguje určité zvláštní spojení
já když na taťku hodně myslím
tak najednou se ozve
jestli je všecko v pořádku

zatímco přendávám hrušky z vysoké krabice
do nízké krabice z níž napřed sklízím sušené listy brutnáku
už se usmívá taťkova družka
a organizuje co a jak máme udělat a
kam hrušky dát

taťka se ptá jestli mám hlad …

za chvíli už sedíme v kuchyni
venku prší
ale mě hřejí na talíři cukety na chilli

je to náhoda
při prvním setkání
se slečnou blond jsem šli do mexické restaurace v lednu

… taťka se ptá co je nového

v garáži jsem rozbalil kamna

… a jestli se ozvala slečna blond


dál jsem byl na houbách

… a připomene že už stříbrním i beze svitu měsíce

a slunce mlčí

a taťkova družka povídá

to je jen přeháňka

na mexiko je fajn dát si pivo
ať sáhnu do spíže

...

na zpáteční cestě mě zastihla bouřka
blesky jsem neviděl
dešti jsem neujel
les mi mohl poskytnout úkryt

našel jsem ještě několik hub
přestalo pršet
na cestě
zatímco se rozpršelo ze stromů v lese

nelinka se mohla jít schovat
ale usmyslela si že bude v dešti hlídat

...

teď je noc a je mi zima
Autor J's .., 11.09.2022
Přečteno 99x
Tipy 5
Poslední tipující: šerý, Marten, Lexi, Stanislav32, Fialový metal
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...není to už poezie v proze?...;-)

11.09.2022 12:25:34 | Marten

nevím, třeba je, tak, ono mě to asi postupně přeneslo do takového črtavého vyprávění a vlastně ani nevím zdali a kam se to posune... :)děkuji a i pěknou neděli přeji

11.09.2022 13:50:41 | J's ..

...přesně tak jsem svou poznámku myslel...;-)je to posun do jinýho stylu...

11.09.2022 13:54:01 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí