Chci být dechem

Chci být dechem

Chci být dechem 

Cítím dálku,
cítím strach.
Na dně šálku
mám jen prach.

Světla v dáli,
Praha svítí!
Písně hrály,
kvetlo kvítí.

Až sem světlo nedoletí.
Říká každý - slepý blázen.
Mé oči jsou plné smetí,
světlo vidím, ne však na zem.

Zem je temná, světlo bílé,
proto vnímám jeho krásu.
Bez něj mívám dlouhé chvíle,
jsem jen vězněm v síti času.

Chci být dechem,
párou pouhou,
lidským cejchem,
nezlou touhou.

Chci být tichem,
jenž Tě zklidní.
Chci být smíchem
všedních Tvých dní.

Autor Roser, 23.09.2022
Přečteno 247x
Tipy 17
Poslední tipující: Aramgad, Amiradi, Anewue, Rozmarýna, Emily Říhová, Discipulos, šerý, Psavec, Fractura cordis aperta, Fialový metal, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jednoduše krásná... Přeji Ti hodně štěstí :-).

25.09.2022 19:40:23 | Rozmarýna

Děkuji moc, fialové kvítí literární (:

25.09.2022 20:34:03 | Roser

Líbí.me dostalo to.praha svítí.jsem rodilá Pražačka.mas pochvalu z mé strany.

23.09.2022 22:51:58 | mkinka

Děkujiii (:

24.09.2022 10:33:28 | Roser

Rádo se stalo.

24.09.2022 10:40:15 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí