Slunce v mracích

Slunce v mracích

Smíš zastavit čas , to krásné v něm

Zmačkaným stranám inkoust vládne

Na společném místě, a v tentýž den

Co srdcem psáno, nikdy nezeslábne

 

Nevsákne slzou znovu do kamene 

Slunce je za mračny, žel ho nevidíme 

Nesmysl myslit si, že už nezmokneme

Smyslem jest láska, tou se usušíme

 

Čas zpomalil včas,a my v něm

Kamení brzdí smutek v dlaních 

Jsme měsícem noci, a jeho vlastním snem

A jeho prach, štěstím v milování

 

 

Autor L.B, 08.10.2022
Přečteno 163x
Tipy 13
Poslední tipující: Sonador, Bufik, Stanislav32, Frr, Fialový metal, Kan, Marten, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké

08.10.2022 20:12:12 | Stanislav32

Jako vlídná, klidně plynoucí řeka.

08.10.2022 15:36:11 | Kan

Pěkně členěné.

08.10.2022 13:31:01 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí