Šaty májové řeky

Šaty májové řeky

Anotace: Krásná, smutná a bláznivá, světem bloudí jako já, má něco, co mě zajímá, ta dívka bez jména, v podvečer májových dnů, vzplál pro nás magický čas, a hladina z pylu a řas utkala jarní šat.....

 

Krásná, smutná a bláznivá

Světem bloudí jako já

Má něco, co mě zajímá

Ta dívka bez jména

 

V podvečer májových dnů

Vzplál pro nás magický čas

A hladina z pylu a řas

Utkala jarní šat

 

Jsou to

Šaty májové řeky

Šaty májové řeky

 

Natáhnu dlaně, dřív než strhne mě proud

Kdo jiný než já, tvůj bloud

Co věří, že nic není ztracený

Když v šatech vidí tělo, tváře a vlasy

Té dívky od stuh deště zmáčený

 

Natáhnu dlaně, dřív než strhne mě proud

Kdo jiný než já, tvůj bloud

Co tu stojí dál

Kde jiný by to vzdal a chytám

 

Šaty májové řeky

Šaty májové řeky

 

Plynou kolem, nic je nezastaví

Možná v oceánu mají cíl

Jsem rád, že jsem tu byl

A zbloudil z cesty do krásných chvil

 

A proud unáší

Šaty májové řeky

Tvé šaty májové řeky

 

(Hanuš Šparlinek, 22.10.2022)

 

 

Autor Hanuš, 22.10.2022
Přečteno 125x
Tipy 10
Poslední tipující: Sonador, šerý, Iva Husárková, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné, Hanuši.*
Uměl bych si tu báseňku představit, recitačně pokládanou střídavém duetu. Tedy zejména vkládání "refrénu."

01.11.2022 17:03:22 | šerý

děkuji

11.12.2022 20:45:39 | Hanuš

Libi

22.10.2022 20:17:11 | mkinka

děkuji za pročtení, trochu jsem ještě pracoval s hudbou a text mírně upravil.

23.10.2022 20:08:38 | Hanuš

Krásné čtení opravdu

23.10.2022 20:11:48 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí