Je tvá noc stejně osamělá jako ta má?

Je tvá noc stejně osamělá jako ta má?

2022

Hlavu složila jsem

na lože z padlých hvězd -

z těch, co na nás shlížely shůry -

za zavřenými dveřmi

a se sladkým čajem

hojím své rozbolavělé srdce 

a své naděje,

bláhové tužby snažně krotím.

 

Jsi tu, můj milý, se mnou?

Jsi tak blízko, až vnímám tvůj žár?

Co to je - to teplo na mé kůži

či tvůj dech na mé tváři? 

Hraje si se mnou snad má mysl vrtkavá?

 

Němě se ptám:

"Zda je nám od lásky požehnáno,

zda se nad námi andělé slitovali?",

ačkoliv v jižních dálkách

ti srdce zjevně steskem nepuká.

 

Jsou to zatím jen sny,

přeludy v mých představách,

že usínám v pažích tvých 

a horkých polibcích.

Nezbývá té pohádce nic víc

než rozpadnout se v prach,

co zůstal na okenním rámu

spolu s nedopalky,

a který vítr odvál ke hvězdám,

co možná září nad pláží,

na níž ležíš

a k noční obloze vzhlížíš. 

 

Autor Dáma z kavárny, 24.10.2022
Přečteno 177x
Tipy 5
Poslední tipující: Stanislav32, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Povedla se ti, líbí .)

24.10.2022 09:46:33 | Constantine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí