v poledne pod vysokou třešní

v poledne pod vysokou třešní

v poledne pod vysokou třešní

do sadu mi přiletěla černá dáma
a chtěla najít ovoce pro vysokou třešeň

zeptala se jestli jsem doma
zrovna když s rýčem dělám jeseň

ve slunci se mi zdála
že má zrzavé vlasy a proto jsem řekl ahoj liško
už tě čekám
už jsem rád pro počasí
a ona mi ukázala

nebe je oblačné bříško

v ten moment jsem zaváhal a zbystřil zároveň
jako když do listí vhodí láska pochodeň

a ta černá dáma okřídlená vtipem
ptá se co má společného opuštěný básník se zahradníkem
když ještě neprší

a já jak jindy bych na ptačí řeč nic neřekl a politoval
ji že přiletěla až když ovoce není
a pecičky bílé kosti chrastí si a rozpadají
povídám

milá vráno

zahradník stejně jak opuštěný básník
pohřbívá do jámy v kompostu listí

a ona krá krá krá abych nezapomněl je zahrnout hlínou
dřív než bude pršet smutek do srdcí
Autor J's .., 29.10.2022
Přečteno 115x
Tipy 11
Poslední tipující: Sonador, blues, Iva Husárková, Marten, Psavec, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí