Potkal jsem Tě

Potkal jsem Tě

Anotace: Malování lásky 2022

Potkal jsem Tě na útesu.
Nahá, krásná byla jsi tu.
Smála jsi se a rudla z citu.

Já měl portrét
a nesl jsi jeden z výkresů.
Byla jsi modelem
a tiše šeptala píseň luny.

Zůstaň, vyvolený.
Já tkal píseň do notesu.
Líbíš se mi.
Až jásal jsem do úžasu
i chytil Tě za ruku.

Otvírám oči a jsi tu.
Krásko. Znáš souzvuk
i dílo Moneta?
Usměješ se a leknín
i v zimě z lásky se třepotá.

Víš, dostala jsi mě jako kometa.
Rudneš a Tvá pusa přitaká.
Slova jsou zbytečná.
Tečeš jako řeka skutečná.
Má i průzračná.

1. 11. 2022
Autor mkinka, 02.11.2022
Přečteno 148x
Tipy 14
Poslední tipující: redandreablue, Fialový metal, Kan, Stanislav32, Lexi, Psavec, Jan Kacíř, Marry31
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta je krásná...

02.11.2022 15:20:48 | Lexi

Moc děkuji za Tvou podporu a hladím.

02.11.2022 16:16:28 | mkinka

teču jako řeka průzračná, čistá, milovaná .)

02.11.2022 11:37:21 | Constantine

Jsem ráda, že básnička oslovila. Chtěla jsem něčím milým pohladit v šedivém podzimním listopadu.

02.11.2022 11:40:32 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí