CHATRNÝ ŠTÍT

CHATRNÝ ŠTÍT

Anotace: nějak se stále nedaří...najít směr, klid, rovnováhu...

tak pevně zaťatá pěst

hrubost a tvrdost - tak patrná

zvolena nejtěžší z cest

osobnost - vskutku však chatrná

 

bouřlivý, nezlomný hněv

razantní chování, gesto

obhroublý, snad drsný zjev

však všechno jinak je přesto

 

kvapné a cílené činy

rozhodnost, zásady pevné

vskutku však zlý pocit viny

vše ničí, pálí a sžehne

 

maska, jenž srostla snad s duší

skutečnost s představou splývá

jen srdce dál toužebně buší

a dál city vřelé své skrývá 

 

neschopnost najít svůj klid

doměnky, jež kalí fakt

neschopnost naplno žít

zábrany znemožněj zkrat

 

neschopnost znovu zas začít

neschopnost zase se vzchopit

život začíná o číslo tlačit

touha v lhostejnost zcela se propít

 

v tu chvíli nebolí nic

v tu chvíli všechno si sedá

v tu chvíli nechci už víc

a skutečnost není tak šedá

 

neschopnost v lidech se vyznat

neschopnost najít svůj klid

neschopnost mnohé si přiznat

neschopnost zjistit, jak žít

 

neschopnost pochopit mnohé

neschopnost najíti směr

city vřelé, však chování strohé

a v srdci již několik děr

 

neschopnost v to hezké věřit

neschopnost sundávat masku

neschopnost všechno zlé přežít

neschopnost vyznati lásku

 

neschopnost splínům svým čelit

neschopnost z citů se vyznat

neschopnost myšlenky stmelit

a vlastní slabost si přiznat

 

neschopnost umět se smířit

neschopnost přijmouti fakt

neschopnost, když střílím, mířit

neschopnost odhodit takt

 

tušení matné, jak žít

touha, jež násilně tvoří

jež tvoří chatrný štít

pod nímž se všecičko boří

 

neschopnost city své zvládat

neschopnost umět v tom chodit

neschopnost prosit a žádat

neschopnost žitím se brodit

 

žití je kruté a zrádné

jen na chvíli pohladit umí

však štěstí v něm nebývá žádné

to šepotá, uniká, šumí.....

Autor VIOXX, 05.11.2022
Přečteno 102x
Tipy 4
Poslední tipující: šerý, Frr, mkinka, Fialový metal
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí