počtář

počtář

už nežijeme ani za displejem

znavený večerem hledám světlo za oknem
možná že je něco se signálem
možná jsem si spletl dům
ulici
i sen

doma sedím potmě
ještě nerozsvěcuj den

dokud spím jsem počtář se čtvercem
zdá se mi matematické tělo
kam kladu trojúhelník
aby vznikla hvězda

bez počítání od středu je odmocnina ze dvou děleno dvěma

a když procitám z vesmíru ze snění
vůbec nevím kdo mi vnukl řešení
a ani nedokážu přijít na to jak

možná bych si měl nebeský čtverec namalovat
existuje něco jako grafická inteligence
která ve snu tvoří obrazy

otázka

kolik je potřeba trojúhelníků
aby vznikla krychle ?

bude jejich počet sudý nebo lichý ?

v přítomnosti při vědomí nenacházím řešení

je možné přepnout mě do spacího režimu

jenže

jsem venku před tvým domem

před oknem
Autor J's .., 15.11.2022
Přečteno 95x
Tipy 11
Poslední tipující: Stanislav32, Marten, Pamína, šerý, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Taky to mám skutečně někdy tam

16.11.2022 10:50:28 | mkuchař

matematický vzorec ani geometrický na lásku neexistuje ta přesahuje vše...
nepřepínej do spacího režimu,spáčů je už tak dost a nestůj pod oknem, co zazvonit .)

16.11.2022 07:25:48 | xoxoxo

děkuji.. tak? https://www.youtube.com/watch?v=5UMp4YVKB1Y
ale co když je to jinak... nj, asi už takový vědec, který ne a ne crrr.. a čeká a čeká... a chrrr

16.11.2022 10:48:27 | J's ..

Velmi zaujalo.

15.11.2022 20:20:49 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí