litanie nemoderného chalana...

litanie nemoderného chalana...

Anotace: bílé vlaštovce

 

Cestami kolejí vine se noc,
krajinou měsíce bledé jako dívčí stehna
kampak se vracíš?
Listopad odchází po listech,
muž vedle pročítá noviny:
Raněného vlka dnes nalezli turisté!
Zotavuje se v záchytné stanici,
zvyká si na jméno Alík.

Není snad lepší zemřít sám,
tam –
kde jsi miloval,
poprvé zabil?
Kde tvoje tělo oblékne mlha,
kde je krev hustší?

Tam kde jsi vzdálený
jistým zdem nemocnic,
fabrikám na krásu,
zábavním parkům,
knihovnám plným falešných příběhů,
obchodům s Mickey Mousem?

Miláčku
s prastarou duší a očima hvězd…
Až s jitrem vstoupím do tvého města,
dopovíme si všechno o tom,
že jsme se měli narodit
jako vlaštovka a havran
v krajině návratu
mezi láskou a smrtí.

 

 

Autor vrbák, 16.11.2022
Přečteno 164x
Tipy 22
Poslední tipující: Matahaja, M.A.Rek, Luky-33, Iva Husárková, Kubíno, šerý, jenommarie, Sonador, Stanislav32, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Slyším k textu melodii. Jen nevím jakou...

17.11.2022 23:02:32 | M.A.Rek

Ta poslední...

17.11.2022 10:23:42 | Philogyny

A přesto VŠE se přenést a lásku si hřát *
Máš to pěkně..v příbězích dne *;)

16.11.2022 21:29:20 | jenommarie

ten název trochu mate:) (nebo já aspoň čekala něco jiného, než jsem nakonec dostala, což mě vlastně bavilo)

moc se mi to líbí, hlavně dík té poslední strofě - smutnokrásné a hluboké*

16.11.2022 19:18:03 | Sonador

Děkuju!

Já v tom přesně čtu,co je v názvu - a pokud Ty ne, je skvělý, že se to dá číst různě:)

16.11.2022 20:18:51 | vrbák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí