Ta druhá

Ta druhá

modrý květ v dáli zřel
tak něžný a křehký
jej v ruce své sevřel
kvíteček lehký

jen když je mu nejhůře
po modré květině sáhne
ta oživí mu tváře
on však po růži jen plane

po růži, jenž jen ruce drásá
a ač je růže jenom krása
odmítá uvěřit
že jen bolest působí

modrý květ vždy byl tou volbou poslední
jen zadními dvířky
už nekvete, když se rozední
vždyť kvůli němu, nespatří zítřky

z pomněnky povadlé
zbyly jen obrázky
od toho malíře
co maluje bez lásky
Autor ForgetMeNot, 20.11.2022
Přečteno 153x
Tipy 9
Poslední tipující: M.A.Rek, blues, Iva Husárková, Psavec, Fialový metal, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

a NOVALIS uctíval "MODRÝ KVĚT DÁLEK" a psalo něm....:-D*

20.11.2022 21:18:27 | Frr

Smutné a citlivé.

20.11.2022 19:14:05 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí