Proč ne láska

Proč ne láska

Anotace: Taková hodně osobní a rytmická. Kéž se líbí...

Je to právě noc,
co lásku v bezmoc
mění, mění, navždy změní,
v noci mnoho dobra není,
nežli klidu, spánku, snění.

Je to právě tělo,
jak smutně to znělo,
tělo, tělo, když se chvělo,
všechnu lásku zapomnělo,
vše dobré z něj odeznělo.

Je to právě čas,
co vždy přijde zas,
zase, znovu, zase, znovu
ukrajuje lásky dobu,
mění srdce, lásku v zlobu.

Jsem to právě já,
ví to, kdo mě zná.
Já, jenom já, smutný svět,
smutný zvadlý shnilý květ,
jenž už nechce lásku zpět.

Je to právě tento cit,
co nemám, bych mohl žít
šťastně šťastně, sakra, šťastně,
uvnitř toužím po něm vlastně,
ze srdce mám avšak třásně.

Jsou to právě tyto třásně,
byť se tvářím kdejak krásně,
co mě bolí, sakra, bolí,
nejsem ten, kdo smutek volí,
padlý voják v mrtvých poli.

Autor Roser, 28.01.2023
Přečteno 217x
Tipy 11
Poslední tipující: Rozmarýna, Fractura cordis aperta, Vydima27, šerý, Bufik, Stanislav32, Fialový metal, Tvbm, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já mám ráda Tvé básně. Jsi citlivý a dáváš sebe a to se mi vnitřně líbí.

28.01.2023 19:47:20 | mkinka

Děkuju velice, moc mě to těší, Jití (=
Sem není tak těžké dát sebe, jen málokdo mě tu osobně zná (:

28.01.2023 20:12:46 | Roser

Tak objímám maminkovsky a přeji vše dobré

28.01.2023 21:05:04 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí