Objetí

Objetí

2023

Pevné svaly proti měkkým křivkám,

jen dvojí šat kůži dělí.

Tělem opírám se o skálu,

co v dlaních skrývá motýlí křídla.

Tvá tvář potají se do mých vlasů noří,

můj líc pomalu k ohbí tvého krku vplouvá...

 

Voníš po obloze jarní,

co dosud chladnou zem ohřívá;

jako sluneční svit, co život mým květům dává;

jako bělostná oblaka, co blankytu nejsou stínem,

nýbrž skvostnou ozdobou; 

jako svěží ráno rosou pokropené, 

kdy krajka na kůži a vůně kávy

místnost zaplní půvabem...

A také voníš i po troše máty, 

co jako čaj hojí mé srdce obvázané.

 

V úkrytu tvých paží našla jsem ráj 

a poprvé v životě spatřila Nebe. 

Jsem tak blízko tebe - 

blíž, než kdy dřív....

Autor Dáma z kavárny, 10.02.2023
Přečteno 212x
Tipy 15
Poslední tipující: JSJ, Stanislav32, DuvtipnyCmelak, Fialový metal, Aramgad, blues, Psavec, J92, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hezké

11.02.2023 16:15:46 | Stanislav32

Děkuji

04.04.2023 23:02:26 | Dáma z kavárny

Oslovilo.

10.02.2023 17:16:59 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí