Oheň a voda

Oheň a voda

Anotace: Vášnivá, emotivní. Nesmělý, zdrženlivý.

Sbírka: Jen čas ukáže, co všechno se změní

2023

Hněv neumím živit, vyvřelé magma rychle tuhne 

a nitro zůstává klidné, odevzdané. 

Neumím zlost pod zrak dlouhodobě přikládat,

snad jen na okamžik, pak plameny vyhasnou;

jíním se obalí, jako mé rysy zjihnou

a pod domnělým dotekem kapek zasyčí.

Jsem ohýnkem, jiskřičkou, ty mořem;

jsem Sluncem vedle tvého deště,

v teplých tónech tančím, zato tvá barva je modrá,

ačkoliv spalující žár v tvé duši sálá. 

Neumím se odpoutat, vychází to ze mně...

Láska k tobě je jako voda, ta barva tvých očí,

vyvěrá z niterného pramene,

zdroje vnitřní radosti k životu potřebné,

mnohem hlouběji, než má duše sídlí.

Svůj směr, své místo, sny, život

i svou podstatu teprve poznávám.

Připravená jsem, brány otvírám, ale hloupě nečekám,

neboť cestu ke mně nalézt musíš sám.

 

Autor Dáma z kavárny, 03.04.2023
Přečteno 228x
Tipy 12
Poslední tipující: Ondra, Stanislav32, Rbb, kozorožka, Psavec, Frr, Fialový metal, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherné, úžasné, pravdivé a Milování+Láska = jsem Tvůj :D

Milá Dámo z Kavárny, měj se náramně a pokračuj v tom i nadále :* ;)

07.04.2023 15:02:07 | Ondra

Děkuji :-)

12.04.2023 10:19:51 | Dáma z kavárny

krásné

04.04.2023 12:08:41 | Rbb

Děkuji.

04.04.2023 23:01:37 | Dáma z kavárny

From Her to Eternity.

03.04.2023 11:13:39 | MonoGame

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí