Sbohem

Sbohem

Anotace: Tak jsem si dnes uvědomila, že jsem sem hrozně dlouho nic nedala. Víc jak rok! Mám 9 nových básní, tak je sem budu postupně dávat. Doufám, že se všichni máte dobře! :-)

Tvé ruce v dlaních svírám, nejspíš naposled,
v hale plné lidí se to často nestává.
Vím, že už musíš jít, abys nezmeškal let,
chci zašeptat ‚zůstaň‘, ale hlas mi selhává.

Slzy polykám, jdeš pryč bez ohlédnutí,
vím, že se nikdy nevrátíš, srdce mi buší,
stojím, ač nohy mě k tobě běžet nutí…,
mizíš mi z očí, vzal jsi s sebou i mou duši.

Potkal jsi jinou, nejspíš je lepší než já,
chceš být s ní a tím se úplně zhroutil můj svět.
Náhle je všechno těžší, než se může zdát,
zbyla jen bolest a vzpomínky na těch pár let.

Domů městem po chodníku v dešti kráčím,
jeho kapky mísí se s mými slzami,
zůstávám sama, proč jen tak málo stačí
a všechno krásné je náhle za námi.

Stojím v prázdném bytě a v ruce svírám klíč,
je tu ticho, jen voda mi kape z vlasů.
Jak mám teď žít dál, když je moje láska pryč,
jak sbohem dát tobě a láskyplným časům?

Procházím místnostmi, v každé z nich tě vidím,
tvůj úsměv, tvé ruce, tvé oči, tvá gesta…,
slyším tvůj hlas, tvůj smích, mé smysly mě šidí.
Ach lásko, vrať se, ta bolest musí přestat!

Autor KeepTheFlameBurning, 07.04.2023
Přečteno 135x
Tipy 4
Poslední tipující: Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí