Jeden život žít nestačí

Jeden život žít nestačí

Anotace: V hlíně černých polí, Jaro šaty obléká, Stojím v úžasu, Déšť mnou protéká, Z místa se nechci hnout, Mé paže poutá vinná réva.....

 

V hlíně černých polí

Jaro šaty obléká

Stojím v úžasu, déšť mnou protéká

Z místa se nechci hnout

 

Mé paže poutá vinná réva

Opojný nektar ze rtů stéká

A lidé řeknou, že jsem bloud

 

Tak rád jsem na světě

Jeden život žít mi nestačí

 

S flétnou tančím tanec blázna

Od třpytu noci v transu až do rána

Lidé nemůžou mě zastavit

 

Já se vzepřel smutku světa

Možná jsem hrdina, možná popleta

Zvířím klidné vody, dřív než se stihnou vypařit

 

Vrátím se znovu, v tom je víra

Ze změny změn tryská moje síla

 

Tak rád jsem na světě

Jeden život žít mi nestačí

 

Tak rád jsem na světě

Jeden život žít mi nestačí

 

(Hanuš Šparlinek, 11.4 2023)

 

Autor Hanuš, 11.04.2023
Přečteno 149x
Tipy 11
Poslední tipující: Rbb, Fialový metal, šerý, Frr, mkinka, Sonador
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Radost ze života. Asi budeš jeden z mála - vydrž, užij si ho!

12.04.2023 00:43:48 | šerý

Děkuji, trochu jsem si vše v básni ulehčil, ale snažím se.

21.04.2023 21:52:01 | Hanuš

z deště na slunci tryská duha-což hloupě závidí jim zbytečně poctivá pořádná svérázná duha***

12.04.2023 00:02:24 | Frr

to se dobře čte!;)*

11.04.2023 22:26:48 | Sonador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí