Láska

Láska

Láska

 

Co je láska?

Je to sázka?

 

To je možná realita,

nikdo neví, jak to vzniká.

 

Slovo láska má krásnou minulost,

slovo láska má taky budoucnost.

 

Zamyslet bychom se na ni měli,

možná by jsme jen oněměli.

 

Láskou vzniká tlukot srdce,

kdo by o to nestál…

 

Nebo můžeš přijít o všechno,

pokud bys to nezvládl.

 

Může to být láska k lidem,

nebo ke zvířatům.

 

V tom případě se to dvojí,

srdéčko tluče pro obojí.

 

Láska se dá také cítit

i k hmotným věcem.

 

Které prošly dlouhou cestu

našim starým časem.

 

Historie to je síla,

málo kdo to ale vnímá.

 

Prožívají to jen lidi,

co v minulosti něco vidí.

 

Těchto věcí si pak váží,

vždyť na ně dýchá jen to stáří.

 

Cítit ji můžeme ke stromům a loukám,

abychom se měli pak kde toulat.

 

Autor Marťas9, 20.04.2023
Přečteno 172x
Tipy 7
Poslední tipující: Stanislav32, Psavec, Marten, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji

20.04.2023 19:02:35 | Marťas9

Láskou vzniká tlukot srdce, geniální, ostatní, ne, že by bylo zbytečné, ale. . .

20.04.2023 18:09:11 | Matahaja

Děkuji. Myslim, že moc malililinkatý. Ráda přemýšlím o určitých slovech, jak je jinak podat.

20.04.2023 13:08:29 | Marťas9

...jsi úplnej E.Fromm...;-) láska jak hrom...

20.04.2023 12:55:15 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí